Παρόντες χρήστες | 28 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 28 επισκέπτες
Κανένας
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 96, στις Πεμ Οκτ 31, 2024 9:57 pm
|
|
| Διαδραστικές Ιστορίες | |
|
+2Monkey D. Luffy Phoenix Marco 6 απαντήσεις | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Phoenix Marco Administrator
Posts : 4130 Join date : 05/03/2010 Age : 29 Location : Jigoku
| Θέμα: Διαδραστικές Ιστορίες Παρ Μάης 09, 2014 3:26 am | |
| Με βάση την ιδέα ενός προσωπικού μου φίλου και μέλους του forum αυτού, θέλω να σας παρουσιάσω τις "διαδραστικές ιστορίες". Γνωρίζω την δυσκολία ενός Story Teller στις επεμβάσεις που γίνονται σε διάφορες ιστορίες, όπως ακριβώς ξέρω πως δεν είναι όλοι χαρούμενοι όταν γίνονται στόχοι του ατόμου εκείνου. Οι ιστορίες των μελών γράφονται με μία υπόθεση που έχουν σκεφτεί και δρουν ανάλογα με αυτή. Το ποστ ενός Teller πολλές φορές θεωρείται ότι "χαλάει" την ιστορία, ενώ απλά δίνει μια διαφορετική πορεία. Προσωπικά, θεωρώ τις επεμβάσεις του Story Teller θετικές στο 90% των περιπτώσεων. Αλλά ας μην μιλήσουμε για την μοναδική δυνατή επέμβαση του/των Story Teller. Οι διαδραστικές ιστορίες είναι μια κατηγορία ιστοριών όπου το μέλος και ο Story Teller αλληλεπιδρούν συνεχώς ο ένας με τον άλλον και δημιουργούν μία ιστορία για τον παίκτη στην οποία, όπως καταλάβατε, είναι αδύνατο να την έχει έτοιμη από πριν. Αυτός είναι και ο στόχος. Όταν ένα μέλος δεν έχει έμπνευση ή θέλει κάτι καινούριο και απρόβλεπτο, μπορεί να γράψει μια διαδραστική ιστορία. Το πρώτο ποστ γίνεται κανονικά από τον παίκτη χωρίς κανένα πρόβλημα, δίνοντας όμως μία βάση για τον Story Teller να συνεχίσει. Αμέσως μετά το πρώτο ποστ και αφού στον τίτλο της ιστορίας έχει αναφερθεί πως πρόκειται για διαδραστική ιστορία, ο Story Teller θα απαντήσει, δίνοντας επιλογές στον παίκτη ή οδηγίες, παρουσιάζοντάς του εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεράσει. Γενικότερα, είναι σαν μία κοινή ιστορία μεταξύ 2 μελών όπου δεν υπάρχει τίποτα προκανονισμένο. Ο Story Teller απλά θα απαντάει αρκετές φορές, ή κάθε φορά, στις ιστορίες αυτές, μόλις δει πως το προηγούμενο "εμπόδιο/στόχος" ξεπεράστηκε επιτυχώς ή ανεπιτυχώς. Τα ποστ του Story Teller σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι μεγάλα και γεμάτα αλλά απλά και μικρά, ίσα ίσα για να προωθήσουν τον παίκτη να δράσει. Μία τέτοια κατηγορία ιστοριών προσθέτει τεράστιο φόρτο εργασίας στους Story Teller και είναι γνωστό πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Παρ'όλα αυτά, με αυτό το σύστημα μπορούν να ενδιαφερθούν περισσότερα άτομα για ιστορίες. Τρόπο βαθμολόγησης τέτοιων ιστοριών δεν έχω ψάξει ακόμα διότι δεν έχει εγκριθεί μια τέτοια ιδέα. Είμαι κάτι περισσότερο από διατεθειμένος να βρω άμεσα εφόσον δω συμμετοχή. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή με το σύστημα αυτό είναι η έλλειψη Story Teller. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Σχολιάστε και ρωτήστε άφοβα! | |
| | | Phoenix Marco Administrator
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Παρ Μάης 09, 2014 3:29 am | |
| Στην κατηγορία αυτή, μπορώ να βοηθήσω και εγώ ως Story Teller καθώς μου αρέσει πολύ η ιδέα της συνεχής αλληλεπίδρασης. | |
| | | Monkey D. Luffy Administrator
Posts : 16414 Join date : 09/01/2010 Age : 30 Location : New World
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Παρ Μάης 09, 2014 4:52 am | |
| Πολύ ωραίο είναι! Επίσης θα μπορούσαμε και οι παίχτες να λειτουργούν σε άλλες ιστορίες σαν teller μόνο,χωρίς να χρησιμοποιούν τον χαρακτήρα τους | |
| | | Elé Blackheart Story Teller
Posts : 7864 Join date : 09/12/2010 Age : 30 Location : athens
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Παρ Μάης 09, 2014 7:22 am | |
| εγω πάντως σαν τελλερ είμαι μέσα! | |
| | | Iron Nicκ Marines
Posts : 1865 Join date : 09/01/2010 Age : 33 Location : Serres
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Παρ Μάης 09, 2014 7:53 am | |
| | |
| | | Galadan Civilian
Posts : 2412 Join date : 10/08/2011 Age : 37 Location : Χαϊδάρι
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Παρ Μάης 09, 2014 3:35 pm | |
| Συμφωνώ άπειρα... Απλώς, να αφήνεται στους παίχτες ένας χρόνος ανακωχής για να φτιάξουν το προφίλ του χαρακτήρα τους (πρώτες ιστορίες, για μένα ήταν 2, για άλλον μπορεί να είναι 5...) | |
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Παρ Μάης 09, 2014 4:10 pm | |
| - Galadan έγραψε:
- Συμφωνώ άπειρα... Απλώς, να αφήνεται στους παίχτες ένας χρόνος ανακωχής για να φτιάξουν το προφίλ του χαρακτήρα τους (πρώτες ιστορίες, για μένα ήταν 2, για άλλον μπορεί να είναι 5...)
Βασικά λέω για αρχή να γίνουν μια ξεχωριστή κατηγορία ιστοριών. Να μην αντικατασταθεί το ήδη υπάρχων σύστημα όπου ο παίχτης γράφει μόνος του. Δηλαδή ο οποιοσδήποτε να έχει την ευκαιρία να κάνει την ιστορία του ή διαδραστική ή προσωπική βάζοντας π.χ στον τίτλο ΔΙ (διαδραστική ιστορία) ή τίποτα (κανονική ιστορία). Έτσι όταν κάποιος θέλει να ακολουθήσει ένα arc που έχει σκεφτεί, να μην χαλιέται εξαιτίας του τυχαίου που θα του συμβεί και θα τον αποκόψει από την υπόθεσή του. | |
| | | Iron Nicκ Marines
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Σαβ Μάης 10, 2014 8:49 am | |
| | |
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Σαβ Μάης 10, 2014 8:57 am | |
| | |
| | | Iron Nicκ Marines
| | | | Monkey D. Luffy Administrator
Posts : 16414 Join date : 09/01/2010 Age : 30 Location : New World
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Σαβ Μάης 10, 2014 12:07 pm | |
| Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να την βαθμολογήσουμε + ότι να δώσουμε το δικαίωμα και σε μέλη του φόρουμ να λειτουργήσουν σαν τέλλερ στην ιστορία του άλλου και να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν και αυτοί beli από την διαδραστική ιστορία | |
| | | SoulGiver Moderators
| Θέμα: Απ: Διαδραστικές Ιστορίες Σαβ Μάης 10, 2014 12:14 pm | |
| Hodor approves...I am in...!! | |
| | | | Διαδραστικές Ιστορίες | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| Πρόσφατα Θέματα | » Spam House από Elé Blackheart Τρι Μαρ 08, 2016 5:20 pm
» [Αρχή] Η τριάδα της καταστροφής [ Part 2 ] από D. Ace Κυρ Νοε 15, 2015 10:56 am
» [Τέλος] Η τριάδα της καταστροφής [Part 1] από Argon Πεμ Νοε 12, 2015 9:05 am
» Τελειώσατε την ιστορία σας?[Εδώ βάζετε λινκς] από D. Ace Κυρ Νοε 01, 2015 10:36 am
» (18+)(αρχή) the godfather : the end of Dark Assassin Sakura [part 2] από Argon Τρι Οκτ 20, 2015 6:42 am
» ΝΕοσ χαρακτηρας από Elé Blackheart Δευ Οκτ 05, 2015 12:08 pm
» [Τέλος-Φρούτο(Σεπτέμβριος-Οκτώβριος)]Broken Memories από Argon Σαβ Οκτ 03, 2015 7:15 am
» Βραβείο ιστορία του μήνα Σεπτεμβρίου 2015 από Elé Blackheart Παρ Οκτ 02, 2015 11:35 am
» [ΑΡΧΗ] [ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ] Rescue Mission από Akeeel Σαβ Σεπ 26, 2015 6:52 am
» Η Ομάδα μας - Ανανεώθηκε στις 24/9/15 από Monkey D. Luffy Πεμ Σεπ 24, 2015 12:09 pm
|
|