| Γρίφοι και Αινίγματα! | |
|
+8Chan Elé Blackheart FonikoKriari Galadan octavus Drakon PapoutsoKeftes Phoenix Marco 12 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Phoenix Marco Administrator
Posts : 4130 Join date : 05/03/2010 Age : 29 Location : Jigoku
| Θέμα: Γρίφοι και Αινίγματα! Πεμ Μάης 08, 2014 3:10 pm | |
| Σε αυτό το topic καλούνται εκείνοι που θέλουν να εξασκήσουν το μυαλό τους αλλά και να τεστάρουν τις δυνατότητές τους πάνω σε προβλήματα που θέτουν τα μέλη. Παιδέψτε το μυαλό σας! Θα ξεκινήσω εγώ με έναν αρκετά απλό γρίφο και εσείς θα προσπαθήσετε να βρείτε την λύση του. Διευκρινήσεις δεν υπάρχουν και ο καθένας προσπαθεί μόνος του. Φυσικά, καλό θα ήταν να μην προσπαθείτε να βρείτε τις λύσεις στο διαδίκτυο γιατί έτσι χαλάτε και την προσπάθεια άλλων μελών που θέλουν να τους λύσουν. Επίσης είναι θεμιτό να μην κάνετε συνεχόμενα ποστ με τις διάφορες "λύσεις" σας. Δίνετε την ευκαιρία και σε άλλους να λύσουν τους γρίφους. Αυτός που θα βρει την σωστή απάντηση, είναι και ο επόμενος που θα βάλει το δικό του αίνιγμα/γρίφο. Ένας άνδρας είναι παγιδευμένος σε ένα δωμάτιο, το οποίο έχει μόνο δύο πιθανές εξόδους: δύο πόρτες, οι οποίες οδηγούν σε χώρους από όπου μπορεί να φύγει. Η μία οδηγεί σε ένα δωμάτιο, φτιαγμένο από γυαλί μεγεθυντικού φακού, και ο ήλιος καίει αυτόματα ό,τι και όποιον μπει στο δωμάτιο. Η δεύτερη οδηγεί σε ένα δωμάτιο με έναν φονικό δράκο που βγάζει φωτιά από το στόμα. Πώς μπορεί ο άνδρας να φύγει από το δωμάτιο; | |
|
| |
PapoutsoKeftes Pirate
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 1:23 am | |
| Εγω την ξερω την απαντηση οποτε δεν λεω τιποτα!!!!!!!!!!
Υ.Γ Ο Φοινικας συντονιστης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
Drakon Pirate
Posts : 1687 Join date : 06/09/2011 Age : 27 Location : Ακρίτας
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 5:10 am | |
| Περιμενει να βραδιασει και φευγει απο το πρωτο. (το γυαλινο σαν διευκρινηση) Στελνω ενα ολοκληρωμα σε π.μ. για να μην γινω σπαστης. | |
|
| |
Phoenix Marco Administrator
Posts : 4130 Join date : 05/03/2010 Age : 29 Location : Jigoku
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 8:29 am | |
| - DrakonKithea έγραψε:
- Περιμενει να βραδιασει και φευγει απο το πρωτο. (το γυαλινο σαν διευκρινηση)
Στελνω ενα ολοκληρωμα σε π.μ. για να μην γινω σπαστης. Σωστός! Βάλε επόμενο! | |
|
| |
Drakon Pirate
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 1:24 pm | |
| Κάποτε, κάποιος ρώτησε τον διευθυντή ενός φρενοκομείου, με ποια κριτήρια αποφασίζουν ποιος πρέπει να εισαχθεί σε αυτό. Τότε, εκείνος του είπε πως μία από τις δοκιμασίες είναι η εξής: Γεμίζουμε μια μπανιέρα με νερό, και δίνουμε σε κάποιον ένα κουταλάκι, μια κούπα και έναν κουβά, και του ζητάμε να αδειάσει την μπανιέρα. Τι θα χρησιμοποιούσατε εσείς για να την αδειάσετε;
ΥΓ: Μολις παρατηρησα οτι πειραμε τους γρυφους απο το ιδιο Site ...
Well damn, αντε να βρω τροπο να αποδειξω οτι δεν χρεισιμοποιησα google για το προηγουμενο. | |
|
| |
octavus Administrator
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 1:58 pm | |
| με κανένα από τα τρία.....τα χέρια τι τα έχουμε;;;;; Αν και νομίζω πως αν τραβήξεις τη τάπα είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο. ωστόσο δεν το συνιστώ. πολλά μπορούν να συμβούν | |
|
| |
Drakon Pirate
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 2:03 pm | |
| - octavus έγραψε:
- με κανένα από τα τρία.....τα χέρια τι τα έχουμε;;;;;
Αν και νομίζω πως αν τραβήξεις τη τάπα είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο. ωστόσο δεν το συνιστώ. πολλά μπορούν να συμβούν Ισως να ρουφηξεις τον χωρο και χρονο μεσα στην τρυπα και να εξαυλωσει το συμπαν. Παρ'ολα αυτα, αυτη ειναι η σωστη απαντηση αλλα κρατα το κρυφο μην το μαθουν οι υπολοιποι . Το επομενο δικο σου . | |
|
| |
octavus Administrator
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 2:11 pm | |
| Είναι δύο αδερφές, οι οποίες έχασαν τη μάνα τους. Στη κηδεία, αφού είχε τελειώσει, έτσι όπως έφευγαν, η μία είδε έναν άντρα που είχε παραστεί στη κηδεία, ο οποίος της άρεσε πάρα πολύ. Ήθελε λοιπόν να τον ξαναδεί. Αλλά δεν ήξερε ούτε πως τον λένε. Τι θα έκανε για να τον ξαναδεί;;; | |
|
| |
Drakon Pirate
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 2:13 pm | |
| - octavus έγραψε:
- Είναι δύο αδερφές, οι οποίες έχασαν τη μάνα τους. Στη κηδεία, αφού είχε τελειώσει, έτσι όπως έφευγαν, η μία είδε έναν άντρα που είχε παραστεί στη κηδεία, ο οποίος της άρεσε πάρα πολύ. Ήθελε λοιπόν να τον ξαναδεί. Αλλά δεν ήξερε ούτε πως τον λένε. Τι θα έκανε για να τον ξαναδεί;;;
Το ξερω οποτε το αφηνω. | |
|
| |
Galadan Civilian
Posts : 2412 Join date : 10/08/2011 Age : 37 Location : Χαϊδάρι
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 3:31 pm | |
| - DrakonKithea έγραψε:
- octavus έγραψε:
- Είναι δύο αδερφές, οι οποίες έχασαν τη μάνα τους. Στη κηδεία, αφού είχε τελειώσει, έτσι όπως έφευγαν, η μία είδε έναν άντρα που είχε παραστεί στη κηδεία, ο οποίος της άρεσε πάρα πολύ. Ήθελε λοιπόν να τον ξαναδεί. Αλλά δεν ήξερε ούτε πως τον λένε. Τι θα έκανε για να τον ξαναδεί;;;
Το ξερω οποτε το αφηνω. Same here... Υ.Γ: Δράκε νομίζω αυτό το έχουμε ξαναπει οι 2 μας... | |
|
| |
FonikoKriari Civilian
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 7:27 pm | |
| - octavus έγραψε:
Θα σκότωνε την αδερφή της... Αν και 21ο αιώνα έχουμε, θα μπορούσε να ψάξει στο facebook ρε παιδί μου... | |
|
| |
octavus Administrator
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Παρ Μάης 09, 2014 11:51 pm | |
| - FonikoKriari έγραψε:
Θα σκότωνε την αδερφή της... Αν και 21ο αιώνα έχουμε, θα μπορούσε να ψάξει στο facebook ρε παιδί μου... Σωστός. δικό σου | |
|
| |
FonikoKriari Civilian
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Σαβ Μάης 10, 2014 10:13 am | |
| Αίνιγμα for the lolz~
Είναι ένα πράμα που το έχουν όλα τα πράματα. Τι είναι; | |
|
| |
Drakon Pirate
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Σαβ Μάης 10, 2014 10:21 am | |
| - FonikoKriari έγραψε:
- Αίνιγμα for the lolz~
Είναι ένα πράμα που το έχουν όλα τα πράματα. Τι είναι; γράμματα ; | |
|
| |
FonikoKriari Civilian
| |
| |
Drakon Pirate
| |
| |
FonikoKriari Civilian
| |
| |
Elé Blackheart Story Teller
Posts : 7864 Join date : 09/12/2010 Age : 30 Location : athens
| |
| |
FonikoKriari Civilian
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Σαβ Μάης 10, 2014 10:43 am | |
| - Elé Blackheart έγραψε:
λειτουργία? Τσου! | |
|
| |
Chan Civilian
Posts : 3735 Join date : 29/12/2010 Age : 38 Location : Remalia
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Σαβ Μάης 10, 2014 10:44 am | |
| Να πω κι εγώ την εξυπνάδα μου. Μήπως είναι "όνομα";;; | |
|
| |
FonikoKriari Civilian
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Σαβ Μάης 10, 2014 11:34 am | |
| - Chan έγραψε:
- Να πω κι εγώ την εξυπνάδα μου. Μήπως είναι "όνομα";;;
The answer is yes! Δικό σου Chan-kun~ | |
|
| |
Chan Civilian
Posts : 3735 Join date : 29/12/2010 Age : 38 Location : Remalia
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Κυρ Μάης 11, 2014 5:24 am | |
| Ναι, ε.... Κι εγώ που νόμιζα πως θα ήταν "καιρός" κατά τη λαϊκή παροιμία (κάθε πράγμα στον καιρό του......).
Μιας και δεν ξέρω γρίφους πολλούς, θα δανειστώ έναν εύκολο από τον Tolkien και το Χόμπιτ του.
Ρίζες έχει μα δεν ξεριζώνεται Πιο ψηλά από τα δέντρα ορθώνεται Ίσα με τον ουρανό ψηλώνει Μα ποτέ δε μεγαλώνει.
Τι είναι;;; | |
|
| |
Monkey D. Luffy Administrator
Posts : 16414 Join date : 09/01/2010 Age : 30 Location : New World
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Κυρ Μάης 11, 2014 7:00 am | |
| Ανανεώθηκε το πρώτο πόστ με προσθήκη εικόνας για το τόπικ :) Υ.Γ Δεν είμαι καλός στους γρίφους και τα αινίγματα οπότε δεν απαντώ σε τίποτα Μόνο παρακολουθώ | |
|
| |
Drakon Pirate
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Κυρ Μάης 11, 2014 8:23 am | |
| - Chan έγραψε:
- Ναι, ε.... Κι εγώ που νόμιζα πως θα ήταν "καιρός" κατά τη λαϊκή παροιμία (κάθε πράγμα στον καιρό του......).
Μιας και δεν ξέρω γρίφους πολλούς, θα δανειστώ έναν εύκολο από τον Tolkien και το Χόμπιτ του.
Ρίζες έχει μα δεν ξεριζώνεται Πιο ψηλά από τα δέντρα ορθώνεται Ίσα με τον ουρανό ψηλώνει Μα ποτέ δε μεγαλώνει.
Τι είναι;;; Βουνό. | |
|
| |
Mayakovsky Revolutionaries
| Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Κυρ Μάης 11, 2014 8:38 am | |
| Λοιπόν και ένα από μένα. " Υπάρχει ένα έγκλημα που όποιος το σχεδιάζει τιμωρείται, μα όποιος το διαπράττει όχι! Ποιο είναι αυτό;"
Και ένα ακόμη:
"Εκείνος που το έφτιαξε δεν το θέλει. Εκείνος που το αγόρασε δεν το χρειάζεται. Εκείνος που το χρειάζεται δεν το γνωρίζει." | |
|
| |
| Γρίφοι και Αινίγματα! | |
|