Posts : 1687 Join date : 06/09/2011 Age : 27 Location : Ακρίτας
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Κυρ Μάης 11, 2014 10:01 am
Mayakovsky έγραψε:
Λοιπόν και ένα από μένα. " Υπάρχει ένα έγκλημα που όποιος το σχεδιάζει τιμωρείται, μα όποιος το διαπράττει όχι! Ποιο είναι αυτό;"
Πολεμος.
Υγ: Κανονικα απανταμε το προυγουμενο και οποιος απανταει σωστα βαζει, διαβασε πρωτο ποστ .....
Chan Civilian
Posts : 3735 Join date : 29/12/2010 Age : 38 Location : Remalia
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Κυρ Μάης 11, 2014 10:15 am
DrakonKithea έγραψε:
Mayakovsky έγραψε:
Λοιπόν και ένα από μένα. " Υπάρχει ένα έγκλημα που όποιος το σχεδιάζει τιμωρείται, μα όποιος το διαπράττει όχι! Ποιο είναι αυτό;"
Πολεμος.
Υγ: Κανονικα απανταμε το προυγουμενο και οποιος απανταει σωστα βαζει, διαβασε πρωτο ποστ .....
Ισχύει. Συγνώμη για την καθυστέρηση. Και φυσικά είσαι σωστός DrakonKithea, όντως το βουνό είναι. Αν κι ήλπιζα να μην το θυμόταν κανείς το κεφάλαιο........
Maya:
Στον 1ο γρίφο με κάλυψε ο Drakon. Όσο για τον 2ο, τον είχα ξανακούσει κάπου, και δεν μου ερχόταν. Μετά θυμήθηκα πως τον είχα ακούσει για το φέρετρο, οπότε υποθέτω πως αυτή είναι η απάντηση.
Drakon Pirate
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Κυρ Μάης 11, 2014 10:34 am
Chan έγραψε:
DrakonKithea έγραψε:
Πολεμος.
Ισχύει. Συγνώμη για την καθυστέρηση. Και φυσικά είσαι σωστός DrakonKithea, όντως το βουνό είναι. Αν κι ήλπιζα να μην το θυμόταν κανείς το κεφάλαιο........
Maya:
Στον 1ο γρίφο με κάλυψε ο Drakon. Όσο για τον 2ο, τον είχα ξανακούσει κάπου, και δεν μου ερχόταν. Μετά θυμήθηκα πως τον είχα ακούσει για το φέρετρο, οπότε υποθέτω πως αυτή είναι η απάντηση.
Φερετρο +1
Δεν θυμομουν το καιφαλεο, μου ηρθε κοιτοντας το βουνο απενατι και το φιλοσοφισα ....
Λαμενετε κοσμε για ενοιγμα.
Drakon Pirate
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Κυρ Μάης 11, 2014 10:51 am
Υπάρχουν 5 σπίτια, 5 διαφορετικών ανθρώπων. Σε κάθε ένα σπίτι ζει ένας άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας. Οι 5 ιδιοκτήτες πίνουν ένα συγκεκριμένο είδος ποτού, καπνίζουν μια συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έχουν ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο. Όλοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια, διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και διαφορετικά είδη ποτών. Η ερώτηση είναι: Ποίος έχει το ψάρι; Στοιχεία: 1. Ο ‘Aγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι.
2. Ο Σουηδός έχει ένα σκύλο.
3. Ο Δανός πίνει τσάι.
4. Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο σπίτι.
5. Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.
6. Αυτός που καπνίζει Pall Mall τσιγάρα έχει πουλιά για κατοικίδια.
7. Ο ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.
8. Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα.
9. Ο Νορβηγός μένει στο 1ο σπίτι.
10. Αυτός που καπνίζει Blends μενει δίπλα σε αυτόν που έχει γάτες.
11. Αυτός που έχει το άλογο μένει δίπλα σε αυτόν που καπνίζει Dunhill.
12. Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει Bluemasters πίνει μπίρα.
13. Ο Γερμανός καπνίζει Prince.
14. Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.
15. Αυτός που καπνίζει Blends εχει ένα γείτονα που πίνει νερό
Nozomu Civilian
Posts : 3596 Join date : 15/12/2010 Age : 33 Location : In Fairyland~!
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τρι Μάης 13, 2014 2:17 am
Ένας κύριος βάζει στοίχημα με τον γείτονα του ότι ο σκύλος του μπορεί να πηδήξει ψηλότερα από ένα σπίτι. Ο γείτονας παρατηρώντας και τον σκύλο φαντάζεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν και βάζει το στοίχημα αλλά το χάνει ! Τι συνέβη ?
Phoenix Marco Administrator
Posts : 4130 Join date : 05/03/2010 Age : 29 Location : Jigoku
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τρι Μάης 13, 2014 4:14 am
Τον πηγαίνει σε ύψος μεγαλύτερο του σπιτιού του (π.χ οροφή) και τον βάζει να πηδήξει?
:P
octavus Administrator
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τρι Μάης 13, 2014 4:42 am
έχετε δει πολλά σπίτια να πηδάνε;;;;;;;;;;;;
Drakon Pirate
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τρι Μάης 13, 2014 5:20 am
octavus έγραψε:
18+ Καυστικη εικονα:
octavus Administrator
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τρι Μάης 13, 2014 8:37 am
είπα πολλά όχι σε πολλά
PapoutsoKeftes Pirate
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τρι Μάης 13, 2014 8:41 am
octavus έγραψε:
We have a winner!!!!!!!!!!!!!!
Drakon Pirate
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τετ Μάης 14, 2014 2:30 am
Λιγο σπασιμο της σειρας αλλα θα ηθελα να κανω μια τρολλο ερωτηση.
Τι ειναι ποιο καυτο, ο παραδεισος ή η κολαση ; Χρησιμοποιηστε βιβλικα δεδομενα η μαθηματικα για αποδειξη
Chan Civilian
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τετ Μάης 14, 2014 6:26 am
Drakon έγραψε:
Τι ειναι ποιο καυτο, ο παραδεισος ή η κολαση ; Χρησιμοποιηστε βιβλικα δεδομενα η μαθηματικα για αποδειξη
Επειδή με προκαλείς, θα σου πω τη γνωστή απάντηση. Ο παράδεισος. Διότι μια συμφοιτήτρια μου όταν με έριξε άκυρο την πρώτη φορά που της την έπεσα, μου είπε: "Θα σου κάτσω όταν παγώσει η κόλαση." Από χθες το βράδυ λοιπόν εκεί κάτω έχουν νέα εποχή των παγετώνων.
Αλήθεια:
Κλεμμένη απάντηση από διάφορα παρόμοια σχόλια σε αντίστοιχη ερώτηση στο διαδύκτυο.....
Drakon Pirate
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Τετ Μάης 14, 2014 6:40 am
Chan έγραψε:
Drakon έγραψε:
Επειδή με προκαλείς, θα σου πω τη γνωστή απάντηση. Ο παράδεισος. Διότι μια συμφοιτήτρια μου όταν με έριξε άκυρο την πρώτη φορά που της την έπεσα, μου είπε: "Θα σου κάτσω όταν παγώσει η κόλαση." Από χθες το βράδυ λοιπόν εκεί κάτω έχουν νέα εποχή των παγετώνων.
Αλήθεια:
Κλεμμένη απάντηση από διάφορα παρόμοια σχόλια σε αντίστοιχη ερώτηση στο διαδύκτυο.....
You are right , αλλα μονο κατα υμιση, οντως ο παραδεισος ειναι ποιο ζεστος απο την κολαση, αλλα προσωπικα σκεφτομουν το εξης ....
Phoenix Marco Administrator
Posts : 4130 Join date : 05/03/2010 Age : 29 Location : Jigoku
Εμένα περιμένατε;;; Κι εγώ που νόμιζα πως η απάντηση μου δεν θα λαμβάνονταν σοβαρά υπ' όψην...... Καλά λοιπόν, ορίστε ένα ακόμα εύκολο αίνιγμα/γρίφος:
"Ένας αγρότης προκαλεί έναν μηχανικό, έναν φυσικό και έναν μαθηματικό σε μια δοκιμασία: Με το ίδιο κομμάτι φράχτη που τους έδωσε, να διαγωνιστούν για το ποιος θα καταφέρει να περιφράξει το μεγαλύτερο κομμάτι γης. Ο μηχανικός έκανε τον φράχτη κυκλικό, και είπε πως αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περίφραξης. Ο φυσικός έστησε τον φράχτη σε μια μεγάλη ευθεία γραμμή και θεώρησε πως εκτείνεται επ’ άπειρο. Στην συνέχεια είπε πως κατόρθωσε να περιφράξει τον μισό πλανήτη. Ο μαθηματικός κάγχασε, και με τον τρόπο που χρησιμοποίησε τον φράχτη, κέρδισε την δοκιμασία. Τι έκανε;"
FonikoKriari Civilian
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Σαβ Μάης 17, 2014 7:56 am
Chan έγραψε:
Εμένα περιμένατε;;; Κι εγώ που νόμιζα πως η απάντηση μου δεν θα λαμβάνονταν σοβαρά υπ' όψην...... Καλά λοιπόν, ορίστε ένα ακόμα εύκολο αίνιγμα/γρίφος:
"Ένας αγρότης προκαλεί έναν μηχανικό, έναν φυσικό και έναν μαθηματικό σε μια δοκιμασία: Με το ίδιο κομμάτι φράχτη που τους έδωσε, να διαγωνιστούν για το ποιος θα καταφέρει να περιφράξει το μεγαλύτερο κομμάτι γης. Ο μηχανικός έκανε τον φράχτη κυκλικό, και είπε πως αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περίφραξης. Ο φυσικός έστησε τον φράχτη σε μια μεγάλη ευθεία γραμμή και θεώρησε πως εκτείνεται επ’ άπειρο. Στην συνέχεια είπε πως κατόρθωσε να περιφράξει τον μισό πλανήτη. Ο μαθηματικός κάγχασε, και με τον τρόπο που χρησιμοποίησε τον φράχτη, κέρδισε την δοκιμασία. Τι έκανε;"
YOLO GUESS: Έστω ότι φράχτης=γη
Chan Civilian
Θέμα: Απ: Γρίφοι και Αινίγματα! Σαβ Μάης 17, 2014 10:37 am
Παράθεση :
YOLO GUESS: Έστω ότι φράχτης=γη
Το γενικό σκεπτικό προς τη λύση το έπιασες. Θέλει απλά μια αλλαγή στην εφαρμογή του. Αλλά είσαι πολύ κοντά.